Vyšetrovanie novoročného útoku v Istanbule sa zameriava na IS

NETKY.SK • 2 Január 2017, 09:36 • 2 min
Vyšetrovanie novoročného útoku v Istanbule sa zameriava na IS

ISTANBUL - Turecké orgány sa domnievajú, že za útokom na nočný klub v Istanbule počas osláv príchodu nového roka stojí teroristická organizácia Islamský štát (IS). Denníky Hürriyet a Karar to dnes uviedli s odvolaním sa na nemenovaných predstaviteľov bezpečnostných zložiek.

slovakia

left justify in out

Podľa týchto zdrojov dospeli orgány k zisteniu, že ozbrojený muž, ktorý zastrelil v Istanbule 39 ľudí, pochádza zo stredoázijskej krajiny, a to pravdepodobne z Uzbekistanu alebo Kirgizska. Polícia tiež našla črty podobné teroristickému útoku z júna 2016 na istanbulskom Atatürkovom letisku a preveruje možnosť, že oba tieto útoky spáchala tá istá bunka IS.

 

Páchateľ útoku z noci na nedeľu, ktorý je stále na úteku, najskôr zabil policajta a ďalšieho muža pred istanbulským nočným klubom Reina, načo začal strieľať na ľudí zabávajúcich sa vnútri.

 

Takmer dve tretiny obetí na životoch tvoria cudzinci, pochádzajúci z veľkej časti z krajín Blízkeho východu. K tomuto útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona