Vyšetrovanie MS 2018 a 2022 sa naťahuje

NETKY.SK • 8 Október 2013, 15:07 • 2 min
Vyšetrovanie MS 2018 a 2022 sa naťahuje

ZÜRICH - Skúmanie pochybných okolností výberu dejísk futbalových majstrovstiev sveta 2018 a 2022 sa natiahne ešte aj na niekoľko mesiacov budúceho roka. Takýto časový plán načrtol americký šéf vyšetrovacej komory etickej komisie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Michael Garcia.

slovakia

left justify in out

Svetový šampionát v roku 2018 bude hostiť Rusko, o štyri roky neskôr sa uskutoční v Katare. Najmä katarská voľba vyvolala množstvo otáznikov a FIFA stále rieši dilemu, v akom termíne sa bude konať záverečný turnaj. Extrémne letné horúčavy v oblasti Perzského zálivu predstavujú zdravotné riziko pre hráčov a odradiť môžu aj fanúšikov.

"Našou úlohou nie je určiť, kde a kedy sa má šampionát zorganizovať," upozornil Garcia, ktorý chce vyspovedať členov všetkých kandidačných tímov. Na tento týždeň má naplánovanú návštevu Anglicka, ktoré sa uchádzalo o MS 2018 a neúspech bol preň veľkým sklamaním. S Američanmi, ktorí kandidovali na MS 2022, a Rusmi bude hovoriť jeho švajčiarsky zástupca Cornel Borbely, aby nenastal konflikt záujmov. Garcia totiž nie je vítaný na území Ruskej federácie. Ako bývalý americký štátny zástupca figuruje na zozname nežiaducich od júna za účasť na procese s Viktorom Boutom, ktorý si vo väzení v USA odpykáva 25-ročný trest za obchodovanie so zbraňami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies