Vyšetrovanie masakry z Uherského Brodu potrvá týždne, možno mesiace

NETKY.SK • 25 Február 2015, 16:20 • 2 min
Vyšetrovanie masakry z Uherského Brodu potrvá týždne, možno mesiace

UHERSKÝ BROD - Vrah z Uherského Brodu, ktorý v utorok popoludní zastrelil sedem mužov a jednu ženu v reštaurácii Družba v moravskom meste Uherský Brod, mal obe vražedné zbrane v legálnej držbe. Keďže útočník vystrieľal asi 25 nábojov, musel v priebehu streľby dobíjať a meniť zásobník.

slovakia

left justify in out

Tak revolver Alfa vz. 820, ako aj samonabíjacia pištoľ CZ 75B sú českej výroby a možno ich relatívne ľahko získať, informuje dnes internetový server iDNES.cz.

 

Šesťdesiattriročný dlhodobo nezamestnaný muž, ktorý bol podľa dostupných informácií psychicky labilný, sa na svoj čin zrejme dobre pripravil. Po hromadnej vražde zbraň obrátil proti sebe a spáchal samovraždu.

 

Ako vyplýva z informácií, ktoré priniesol spomínaný server s odvolaním sa na hovorcu krajskej polície Pavla Benedikta Stránskeho, až experti z odborov balistiky a súdneho lekárstva objasnia, v akej pozícii boli strelec a obete a ako zomreli obete. Výsledky nariadených súdnych pitiev by mali byť známe v piatok.

 

Až do momentu, keď polícia v Zlíne dostane predbežné výsledky expertíz, budú miesto činu, ktorého obhliadka sa skončila až dnes ráno, strážiť policajti.

 

Polícia zatiaľ naďalej nezverejnila identitu obetí, siedmich mužov vo veku 27-66 rokov a 43-ročnej ženy. Potvrdila však, že všetky boli z Česka.

 

Viacerým osobám sa z reštaurácie podarilo ujsť, polícia zatiaľ identifikovala 15 z nich, pripustila však, že ich mohlo byť aj viac. V čase, keď strelec začal s útokom, sa totiž v podniku nachádzalo 20-30 osôb.

 

Vyšetrovanie prípadu si podľa policajných zdrojov vyžiada rádovo týždne, možno mesiace.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies