Vyšetrovanie dvoch špičkových policajtov,ktorí mali robiť nátlak na svedka,je ukončené

NETKY.SK • 5 Január 2015, 15:58 • 2 min
Vyšetrovanie dvoch špičkových policajtov,ktorí mali robiť nátlak na svedka,je ukončené

BRATISLAVA - Expolicajtov obvinených z nátlaku na svedka proti sýkorovcom - Daniela V. chcú obžalovať, keďže vyšetrovanie tohto prípadu je už ukončené.

slovakia

left justify in out

Podľa vyšetrovateľa dvaja operatívci - Daniel Gonda a Peter Burkoň z protizločineckej jednotky Národnej kriminálnej agentúry v októbri 2013 robili nátlak na svedka Daniela V. Daniel V. vypovedá proti sýkorovcom vo viacerých prípadoch. Píše dnes vo svojom blogu investigatívna novinárka Júlia Mikolášiková.
     

Daniel V. pôsobil v partii sýkorovcov. Do skupiny sa dostal po smrti Miroslava Sýkoru, robil biletára na kúpalisku v Malackách. S Ivanom Cupperom, prezývaným Vincko, mali na starosti región Záhoria, kde vyberali výpalné. Daniel V. začal spolupracovať a usvedčovať niekdajších kumpánov. Bol aj v programe na ochranu svedkov, neskôr z neho dobrovoľne vystúpil.
     

Podľa informácií novinárky Mikolášikovej dnes už bývalí operatívci Daniel Gonda a Peter Burkoň chceli od tohto svedka 150.000 eur. Mali totiž informácie, na základe ktorých predpokladali, že svedkovi z trestnej činnosti malo zostať skoro pol milióna eur. Najskôr svedok dal 5000 eur jednému z operatívcov, potom však kontaktoval iných policajtov, s ktorými spolupracoval. Podnet na prešetrenie prípadu išiel priamo z Národnej kriminálnej agentúry, do prípadu vstúpila policajná inšpekcia a ďalšie stretnutia svedka s operatívcami monitorovali. Operatívcov zadržali po tom, ako si od svedka prebrali ďalšiu časť peňazí 20.000 eur. Sudca poslal oboch do väzby.
     

"Vyšetrovanie predmetnej trestnej veci už bolo ukončené a vyšetrovateľ predložil vyšetrovací spis s návrhom na podanie obžaloby na Krajskú prokuratúru Bratislava," povedal Michal Šúrek z bratislavskej krajskej prokuratúry. Stalo sa tak koncom minulého roka. "O uvedenom návrhu nebolo doposiaľ rozhodnuté," dodal Šúrek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona