Vyšetrovanie dokázalo, že Afganec so sekerou v nemeckom vlaku bol sám

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 13:30 • 2 min
Vyšetrovanie dokázalo, že Afganec so sekerou v nemeckom vlaku bol sám

BERLÍN - Vyšetrovanie útoku na cestujúcich v regionálnom vlaku v Bavorsku naznačilo, že podozrivý konal osamotene, povedal dnes reportérom v Berlíne nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa ministra sa zdá, že 17-ročný uchádzač o azyl v Nemecku sa zradikalizoval pri sledovaní propagandy skupiny Islamský štát (IS) na internete, informovala tlačová agentúra AP. Polícia ho zastrelila po tom, ako pri útoku so sekerou a nožom zranil päť ľudí.


De Maiziere uviedol, že videozáznam podozrivého, ktorý umiestnil na internet IS, je autentický a pripomína "klasický rozlúčkový videozáznam samovražedného útočníka". Polícia však ešte nevie, kde bol nakrútený. Vyšetrovanie naznačilo, že útočník nepochádzal z Afganistanu, ako sa doteraz myslelo, ale z Pakistanu, pokračoval.

 


Nemecko musí byť pripravené na útoky islamistov, vrátane tzv. osamelých vlkov, dodal minister. "Podobne ako niekoľko ďalších krajín Európskej únie, ako celá EÚ, aj Nemecko je cieľovou oblasťou medzinárodného terorizmu. Preto, ako hovorím už dlho, situácia je vážna," citovala ho stanica BBC.


Minister informoval, že nemecké orgány zmarili v nedávnej minulosti 11 teroristických útokov, desať z nich na pôde Nemecka. A zdôraznil, že obmedzenie počtu utečencov prichádzajúcich do Nemecka je správne, pretože to umožní viac kontrolovať tých, ktorí sú náchylní na islamskú radikalizáciu, dodala DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies