Vyšetrovanie Cliffa Richarda zahrnulo ďalšie obvinenia

NETKY.SK • 26 Február 2015, 15:05 • 2 min
Vyšetrovanie Cliffa Richarda zahrnulo ďalšie obvinenia

LONDÝN - Počas vyšetrovania britského speváka Cliffa Richarda vo veci údajného sexuálneho zneužitia sa objavili ďalšie obvinenia.

slovakia

left justify in out

Tvrdí to polícia v liste, ktorý jej predstaviteľ David Crompton zaslal predsedovi britskej Home Affairs Select Committee (komisia pre vnútorné záležitosti, pozn. SITA). Ako sa píše vo zverejnenom dokumente, Richard čelí vyšetrovaniu, ktoré sa od svojho začiatku výrazne rozšírilo. "Právnici Cliffa Richarda vedia, že existuje viac ako jedno obvinenie," uvádza tiež Crompton.

 

Ďalšie informácie o nových obvineniach nie sú známe. Nepozná ich ani samotný hudobník. "Polícia mi neuviedla detaily," vyhlásil. "Nikdy v živote som nikoho nezneužil a ostávam presvedčený, že pravda vyjde na povrch. Spolupracoval som s políciou a budem v tom, samozrejme, pokračovať," doplnil. 

 

Pôvodné obvinenie, na základe ktorého polícia vlani 14. augusta prehľadala spevákov byt, sa týka sexuálneho zneužitia chlapca. Richard sa ho mal dopustiť v 80. rokoch, keď údajná obeť mala menej ako 16 rokov. Richard bol počas policajnej prehliadky neprítomný, neskôr sa dobrovoľne stretol s vyšetrovateľmi a odpovedal na všetky otázky. Vyšetrovanie naďalej pokračuje, podľa spomínaného listu sa nedá určiť, kedy polícia dospeje k rozhodnutiu, či sú obvinenia pravdivé. 

 

Cliff Richard je jedným z najúspešnejších britských hudobníkov. Počas kariéry vydal 42 štúdiových albumov, 11 živákov, 14 kompilácií či 46 EP. V rokoch 1977 a 1982 získal Brit Award ako najlepší interpret. V roku 1989 mu tiež udelili cenu za mimoriadny prínos hudbe. O šesť rokov neskôr ho britská kráľovná pasovala za rytiera. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies