Vyšehradská štvorka navrhla pripraviť projekt na pomoc sýrskym utečencom

NETKY.SK • 18 Február 2016, 17:27 • 2 min
Vyšehradská štvorka navrhla pripraviť projekt na pomoc sýrskym utečencom

PRAHA/BRATISLAVA - Krajiny Vyšehradskej štvorky navrhli pripraviť spoločný projekt na pomoc sýrskym utečencom a ich hosťovským komunitám v Jordánsku a Libanone.

slovakia

left justify in out

Dohodli sa na tom ministri zahraničných vecí V4 na schôdzke v Prahe. TASR o tom informoval tlačový odbor slovenského rezortu diplomacie.

 

"Vyšehradská štvorka nikdy nestála pri vzniku žiadneho európskeho problému. Práve naopak, vždy sme sa snažili byť súčasťou riešenia," poznamenal slovenský minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. Najnovší návrh na konkrétny príspevok v rámci migračnej krízy je podľa neho ďalším príkladom solidarity a konštruktívneho prístupu.

 

Lajčák spolu s maďarským kolegom Péterom Szijjartóom, českým ministrom Lubomírom Zaorálkom a poľským Witoldom Waszczykowským diskutovali aj o ďalších aktuálnych európskych otázkach, ale najmä o plánoch na vzájomnú spoluprácu V4.

 

Okrem toho Lajčák vystúpil na medzinárodnej konferencii o budúcnosti zoskupenia, ktorú usporiadala Česká republika ako aktuálna predsednícka krajina pri príležitosti 25. výročia založenia V4.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona