Vyše tisíc železničiarov bude dbať o cestujúcich vo vlakoch aj na Štedrý deň

NETKY.SK • 24 December 2014, 12:01 • 2 min
Vyše tisíc železničiarov bude dbať o cestujúcich vo vlakoch aj na Štedrý deň

BRATISLAVA - Štedrý deň strávi v práci aj viac ako tisíc železničiarov. Či už sú to rušňovodiči, vlakvedúci alebo pokladníci na železničných staniciach.

slovakia

left justify in out

 Všetci budú podľa hovorkyne Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Jany Morháčovej pomáhať ľuďom dopraviť sa vlakom za rodinami a blízkymi k štedrovečernému stolu. Počas dnešného dňa i noci tak bude slúžiť približne 500 vlakvedúcich, zhruba 500 rušňovodičov a 80 pokladníkov.
     

Napríklad na Hlavnej stanici v Bratislave budú predávať lístky štyri pokladníčky. "Ich skúsenosti z minulých rokov zo sviatočnej služby sú väčšinou pozitívne. Mnohí cestujúci sa napriek zhonu zastavia, zaželajú všetko dobré či venujú úsmev," opísala Morháčová.
     

Vlakvedúci budú ako aj po iné dni kontrolovať cestovné lístky či radiť ľuďom možné prípoje. Rušňovodiči sa zase aj na Štedrý deň musia počas jazdy maximálne sústrediť a dbať o bezpečnosť cestujúcich. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies