Vyše štyristo cestujúcich uviazlo počas noci vo vlaku, husté sneženie im zablokovalo cestu

NETKY.SK • 12 Január 2018, 09:54 • 2 min
Vyše štyristo cestujúcich uviazlo počas noci vo vlaku, husté sneženie im zablokovalo cestu

TOKIO - Zhruba 430 cestujúcich uviazlo v noci na piatok pre husté sneženie vo vlaku v japonskej provincii Niigata na ostrove Honšú. S odvolaním sa na vyhlásenie vedenia tamojších železníc o tom informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vlak sa opäť pohol krátko po 10.30 h miestneho času (2.30 h SEČ), a síce zhruba 15 hodín po tom, ako bol nútený zastať, uviedol hovorca tamojšej pobočky Východojaponskej železničnej spoločnosti (JR East). Štvorvozňová súprava vyrazila z mesta Niigata v rovnomennej prefektúre do mesta Nagaoka vo štvrtok o 16.25 h miestneho času (8.25 SEČ), a síce vyše hodinu po plánovanom odchode. Nahromadený sneh na trati však spôsobil, že kolesá vlaku sa onedlho už neboli schopné pohnúť; súprava sa okolo 19.00 h zastavila medzi dvoma stanicami v prefektúre Niigata.

 

Vedenie železnice považovalo pre snehovú fujavicu i tmu za príliš riskantné evakuovať z vlaku všetkých pasažierov. Evakuovali tak len piatich cestujúcich, ktorým prišlo nevoľno. Po východe slnka však bolo povolené odísť za asistencie železničného personálu aj niektorým pasažierom, po ktorých prišli rodinní príslušníci.

 

Vlaky aj v piatok v oblasti meškajú, pričom niektoré spojenia boli zrušené. Doprava je pre množstvo snehu narušená aj na ostrove Hokkaidó, kde v piatok zrušili vyše 40 vlakových spojení, uviedla s odvolaním sa na japonské média agentúra DPA. Japonský meteorologický úrad predpovedá na sobotu ďalšie sneženie v oblastiach na pobreží Japonského mora, pričom úrady varovali pred ďalšími narušeniami dopravy i rizikom pádu lavín.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies