Vyše štvrtina e-shopov očakáva pred Vianocami rast obratu o 30 až 60 %

NETKY.SK • 20 December 2016, 13:29 • 2 min
Vyše štvrtina e-shopov očakáva pred Vianocami rast obratu o 30 až 60 %

BRATISLAVA - Viac ako štvrtina e-shopov na Slovensku očakáva, že sa im v predvianočnom období zvýši obrat o 30 až 60 %. Zároveň tri pätiny predpokladajú, že sa v tomto období zvýši aj priemerná výška jedného nákupu, pričom pätina obchodníkov odhaduje, že toto zvýšenie bude viac ako o 20 %.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu, ktorý zrealizovala spoločnosť KPMG spoločne s agentúrou ui42 na vzorke viac ako 2000 zástupcov e-shopov na Slovensku. "Tu sa nám potvrdilo to, že v predvianočnom období sa ľudia snažia byť štedrejší," priblížila na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave Zuzana Murcko zo spoločnosti KPMG.

 

V e-shopoch ľudia podľa Martina Krupu z agentúry ui42 nakupujú predovšetkým oblečenie a obuv, knihy, kozmetiku a elektroniku. Internetové obchody pritom podľa prieskumu považujú za svoju najväčšiu výhodu oproti konkurencii zákaznícky servis.

 

Teda napríklad aj poradenstvo počas nákupu. Preto sa podľa Krupu objavilo na mnohých internetových obchodoch "chatovacie" okno, kde sa môžu ľudia pýtať. Dôležité sú pre ľudí aj informácie o doručení tovaru. Čiže kde sa tovar práve nachádza a kedy bude doručený.

 

Prieskum zároveň ukázal, že slovenské e-shopy vznikli primárne z túžby majiteľov mať vlastné podnikanie. Tak sa vyjadrili štyria z desiatich opýtaných. Pre viac ako pätinu respondentov bolo hlavnou motiváciou urobiť tradičný model e-shopu inak alebo lepšie ako konkurencia. Z túžby po zisku či finančnej nezávislosti založilo e-shop podľa prieskumu necelých 10 % opýtaných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies