Vyše stovka filipínskych vojakov išla po návrate z Libérie do karantény

NETKY.SK • 12 November 2014, 14:10 • 2 min
Vyše stovka filipínskych vojakov išla po návrate z Libérie do karantény

MANILA - Iba na veľkoplošnej obrazovke videli 108 filipínskych vojakov a 30 policajtov pri ich dnešnom návrate zo západoafrickej Libérie do vlasti ich príbuzní. Hneď po vystúpení z lietadla šli totiž do 21-dňovej karantény na námornej základni na ostrove Caballo, aby bolo isté, že sa nenakazili ebolou.

slovakia

left justify in out

Ich príbuzní sa tešili, keď ich uvideli vystupovať z lietadla, povedal podľa agentúry DPA operačný dôstojník strediska pre mierové operácie armády major Ronald Genete. Nemohli sa s nimi však osobne stretnúť ani ich objať, hoci testy na vírus eboly boli u všetkých Filipíncov pred ich odchodom z Libérie negatívne.
     

Od vlaňajšieho začiatku epidémie eboly nakazil tento smrtiaci vírus v ôsmich postihnutých afrických krajinách vyše 13.000 ľudí, z ktorých 4808 už zomrelo - prevažne v Libérii, Sierre Leone a Guinei.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies