Vyše sto ľudív Británii protestovalo proti rozširovaniu letiska

NETKY.SK • 2 Október 2016, 09:22 • 2 min
Vyše sto ľudív Británii protestovalo proti rozširovaniu letiska

LONDÝN - Vyše sto ľudí včera protestovalo na najväčšom londýnskom letisku Heathrow proti plánom na rozširovanie jeho plochy, o ktorých by mala britská vláda rozhodnúť v priebehu nasledovných týždňov. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

O vybudovaní tretej pristávacej dráhy na najvyťaženejšom letisku v Európe alebo rozšírení menšieho londýnskeho letiska Gatwick by britská vláda mala rozhodnúť už v polovici októbra. Proti obom možnostiam sa stavajú niektorí tamojší obyvatelia aj zákonodarcovia.


Desiatky demonštrantov si dnes na letisku Heathrow políhali na podlahu terminálu číslo 2. Mnohí z nich mali na tvári ochranné rúšky a simulovali, že sú mŕtvi. Tým chceli zdôrazniť, aký vplyv má letecká doprava na klimatické zmeny a úroveň znečistenia ovzdušia.


Viacero ďalších osôb sa dnes zúčastnilo na protestnej cyklojazde neďaleko letiska. Oblečené mali červené tričká s nápismi "Nijaká tretia pristávacia dráha".


Hovorkyňa letiska Heathrow povedala, že letovú prevádzku dnešná demonštrácia nenarušila. Letiskové úrady zároveň dodali, že ak projekt novej pristávacej dráhy dostane od vlády zelenú, bude spĺňať normy EÚ vrátane tých o kvalite ovzdušia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies