Vyše polovica Nemcov sa domnieva, že plánovaná dohoda s Gréckom je zlá

NETKY.SK • 19 Júl 2015, 11:26 • 2 min
Vyše polovica Nemcov sa domnieva, že plánovaná dohoda s Gréckom je zlá

BERLÍN - Viac než polovica Nemcov sa domnieva, že plánovaná dohoda s Gréckom je zlá, a mnohí by uprednostnili, keby táto krízou postihnutá balkánska krajina radšej opustila eurozónu, než aby dostala šancu na ďalšiu pomoc. Vyplýva to z prieskumu medzinárodnej výskumnej agentúry YouGov.

slovakia

left justify in out

Parlamentní poslanci v Nemecku - najväčšom prispievateľovi do záchranných balíčkov v rámci eurozóny - dali v piatok zelenú začatiu rokovaní o treťom balíku pomoci pre Grécko. Ide o ďalšie záchranné úvery vo výške až 86 miliárd eur v priebehu troch rokov, vysvetľuje agentúra Reuters.


V prieskume spoločnosti YouGov, ktorého výsledky priniesol dnes nedeľník Welt am Sonntag, si 56 percent respondentov myslí, že plán na takúto dohodu s Gréckom je zlý - dokonca niečo vyše jednej pätiny z nich ho označilo za "veľmi zlý".


Len dve percentá opýtaných usudzujú, že ide o pozitívny plán, a ďalších 27 percent ho označilo za "trochu" pozitívny.


Prieskum na vzorke 1380 Nemcov ukázal, že medzi obyvateľmi najväčšej ekonomiky v Európe panuje len málo nadšenia z piatkového rozhodnutia Bundestagu, podotýka Welt am Sonntag s tým, že podľa prieskumu by 48 percent Nemcov bolo rado, keby Grécko z eurozóny vystúpilo.


Len tretina respondentov sa jasne vyjadrila, že by chcela, aby tento juhoeurópsky štát zostal aj naďalej súčasťou bloku s jednotnou menou, konštatujú nemecké noviny.


Iný prieskum, ktorý ešte pred rozhodnutím Bundestagu realizovala výskumná agentúra Forsa a jeho výsledky boli zverejnené v piatok, ukazuje že 53 Nemcov chcelo, aby parlament podporil rokovania o pomoci pre Grécko, a 42 percent bolo proti.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies