Vyše pätina detí v New Yorku hladuje!

NETKY.SK • 27 November 2013, 06:23 • 2 min
Vyše pätina detí v New Yorku hladuje!

NEW YORK - Viac ako 20 percent obyvateľov mesta New York v detskom veku žije v domácnostiach, ktoré zápasia s nedostatkom potravín.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z výročnej správy organizácie New York City Coalition Against Hunger (NYCCAH), ktorú zverejnili v utorok. Podľa dokumentu sa nedostatok potravín v rokoch 2010 až 2012 dotýkal každého šiesteho Newyorčana, čo predstavuje 1,3 až 1,4 milióna ľudí vrátane takmer pol milióna detí. Organizácia tiež konštatuje, že oproti rokom 2006 až 2008 sa počet hladujúcich detí zvýšil o 10 percent, čo pripisuje minuloročnému hurikánu Sandy, radikálnemu obmedzovaniu verejných výdavkov a slabej ekonomike USA.

Riaditeľ NYCCAH Joel Berg očakáva, že vzhľadom na pokračujúce obmedzovanie potravinovej pomoci sa bude situácia ďalej zhoršovať. Poukázal tiež na prehlbujúci sa rozpor medzi chudobnou vrstvou a bohatými, ktorí si dopriavajú "lepšie labužnícke jedlá než kedykoľvek predtým". "Mesto rozdelené proti sebe nemôže vydržať. Musíme povstať spoločne," uviedol Berg. 

Na federálnu potravinovú pomoc je v súčasnosti odkázaných 1,8 milióna Newyorčanov, zatiaľ čo 1,7 milióna žije pod hranicou chudoby definovanou federálnymi úradmi pre trojčlennú rodinu ako ročný príjem neprevyšujúci 19 090 dolárov (14 092 eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies