Vyše desiatka automobiliek dostala v Indii pokutu takmer 320 mil. eur

NETKY.SK • 26 August 2014, 17:10 • 2 min
Vyše desiatka automobiliek dostala v Indii pokutu takmer 320 mil. eur

NAÍ DILLÍ - Indický protimonopolný úrad stanovil 14 domácim a zahraničným automobilkám vysokú pokutu za narušovanie hospodárskej súťaže v segmente autokomponentov. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Indická komisia pre hospodársku súťaž dnes oznámila, že udelila 14 spoločnostiam celkovú pokutu vo výške 25,5 miliardy rupií (319,42 milióna eur) za obmedzovanie predaja náhradných dielov na trhu, čo zvýšilo ich ceny. K rozhodnutiu indických úradov došlo len pár dní po tom, ako pokutu za podobné aktivity udelili úrady v Číne. Potrestaných bolo 12 japonských dodávateľov náhradných dielov, pričom pokuta dosiahla 201 miliónov USD (152,37 milióna eur).
     

Medzi pokutovanými firmami sú indické divízie japonských spoločností ako Honda, Toyota a Nissan, ale aj divízie automobiliek Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz, Fiat, Ford či General Motors. Podľa servera Novinky.cz je medzi spoločnosťami aj indická divízia českej automobilky Škoda Auto. Tá by mala zaplatiť pokutu 464 miliónov rupií. Najväčšiu pokutu ale dostala domáca spoločnosť Tata Motors, celkovo až 13,46 miliardy rupií.
     

Pokuta predstavuje 2 % z priemerného obratu automobiliek na indickom trhu. Ako komisia dodala, zaplatiť ju majú do 60 dní.
     

(1 EUR = 79,8327 INR; 1 EUR = 1,3192 USD)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona