Vyše 600 ľudí utrpelo zranenia v panike na turínskom námestí

NETKY.SK • 4 Jún 2017, 09:49 • 2 min
Vyše 600 ľudí utrpelo zranenia v panike na turínskom námestí

TURÍN - Viac než 600 ľudí utrpelo zranenia po tom, ako vypukla panika v Turíne pri verejnom sledovaní sobotňajšieho finále futbalovej Ligy majstrov. Piatim fanúšikom museli ošetriť vážne zranenia, ďalší vyviazli len s menšími.

slovakia

left justify in out

Incident sa stal na námestí Piazza San Carlo, kde približne 30.000 priaznivcov sledovalo stretnutie v Cardiffe, v ktorom Juventus podľahol Realu Madrid 1:4. Ľudia začali zrazu utekať po treťom góle Realu v 64. minúte. Podľa šéfa turínskej polície mohli panika a tlačenica vypuknúť pre odpálenie pyrotechniky, niektoré médiá uviedli, že niekto zo žartu zakričal "bomba". Miestne periodikum La Stampa spomenulo ako možnú príčinu zrútenú zátarasu a snahu ľudí uniknúť z námestia.

 

"Kričali a strkali sa, bolo to divoké," povedal jeden zo svedkov. "Dúfame, že všetci sa uzdravia čoskoro," zareagoval tréner Juventusu Massimiliano Allegri. "Moje myšlienky smerujú k zraneným v noci, ktorá mala byť oslavou," dodal prezident turínskeho klubu Andrea Agnelli. Informovala o tom DPA s odvolaním sa na taliansku agentúra Ansa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies