Vyše 50 zranených pri stretoch medzi demonštrantami a políciou v Mexiku

NETKY.SK • 3 Október 2013, 10:53 • 2 min
Vyše 50 zranených pri stretoch medzi demonštrantami a políciou v Mexiku

MEXIKO - Vyše 50 ľudí utrpelo zranenia pri násilných stretoch medzi maskovanými demonštrantami a políciou počas pochodu pri príležitosti výročia študentského masakru z roku 1968.

slovakia

left justify in out

Medzi zranenými je 32 policajtov. Úrady počas demonštrácie zadržali skoro 100 osôb. Do pokojného pochodu tisícov ľudí v hlavnom meste Mexiko sa zamiešalo asi 200 maskovaných výtržníkov, ktorí do policajtov hádzali kamene a zápalné fľaše. Polícia odpovedala použitím slzotvorného plynu, niektorí policajti kamene hádzali späť na demonštrantov. Výsledkom je 51 zranených vrátane desiatich novinárov, porozbíjané výklady a poničené autá.

Demonštranti aj po 25 rokoch žiadajú potrestanie zodpovedných za streľbu do študentov v októbri 1968, pri ktorej podľa oficiálnych údajov zomrelo 40 ľudí. Ľudskoprávne organizácie hovoria o najmenej 300 mŕtvych. Demonštrácie pri tejto príležitosti sa konajú každý rok. Tentokrát sa k pochodu pridali aj štrajkujúci učitelia, ktorí protestujú proti reforme školstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies