Vyše 50 ľudí zomrelo pri raketovom útoku armády na povstalecké oblasti

NETKY.SK • 23 August 2015, 09:47 • 2 min
Vyše 50 ľudí zomrelo pri raketovom útoku armády na povstalecké oblasti

DAMASK - Najmenej 50 tiel vytiahli záchranári z budov zrovnaných so zemou, keď rakety sýrskej armády zasiahli v sobotu obytné oblasti v meste Dúmá ovládanom povstalcami, ktoré sa nachádza 15 kilometrov severovýchodne od metropoly Damask.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na záchranárov.

 

Pod troskami môžu byť ďalšie telá, pretože v domoch v Dúmá žili desiatky rodín. Do poľných nemocníc priviezli aj desiatky ranených, mnohých vážne.

 

Záchranári dodali, že identifikovali 20 tiel. Ďalších 32 zostáva neidentifikovaných a počet mŕtvych bude podľa očakávania ešte stúpať. Príslušníci civilnej obrany totiž naďalej prehľadávajú trosky štyroch mnohoposchodových domov, ktoré rakety zasiahli priamo.

 

"Pod troskami sú stále celé rodiny. Ešte sme sa k nim nedostali, lebo odstraňovania trosiek sa musí vykonávať mimoriadne opatrne," uviedol predstaviteľ sýrskej civilnej obrany - skupiny, ktorá pracuje v oblastiach ovládaných povstalcami.

 

K najnovším obetiam došlo po minulotýždňovom nedeľnom nálete na rušné trhovisko v rovnakej oblasti, kde bolo zabitých najmenej 100 ľudí. Tento útok na trh v Dúmá bol jedným z najkrvavejších počas celej štvorročnej vojny v Sýrii, v ktorej už zahynulo približne štvrť milióna ľudí a z domovov bolo vyhnaných desať miliónov obyvateľov. Konflikt sa začal v roku 2011 ako protesty proti prezidentovi Bašárovi Asadovi, ktoré potláčal silou.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies