Vyše 40 percent Ukrajincov nedôveruje prezidentovi, vláde a parlamentu

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 06:56 • 2 min
Vyše 40 percent Ukrajincov nedôveruje prezidentovi, vláde a parlamentu

KYJEV - Vyše 40 percent Ukrajincov nedôveruje prezidentovi, novej vláde a parlamentu, vyplýva z výsledkov prieskumu verejnej mienky. Informovala o tom dnes agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Výsledky celoštátneho prieskumu zverejnili v utorok. Realizovali ho Nadácia Iľku Kučeriva-Demokratické iniciatívy a inštitút Centr Razumkova v období od 11. do 16. mája na vzorke 2000 respondentov starších ako 18 rokov. Konal sa vo všetkých oblastiach s výnimkou území v Doneckej a Luhanskej oblasti, ktoré nie sú pod kontrolou Kyjeva. Prieskum bol realizovaný za finančnej podpory z programu MATRA holandského veľvyslanectva a americkej organizácie National Endowment for Democracy.

 

"Až 40,4 percenta obyvateľov nedôveruje ukrajinskému prezidentovi (Petrovi Porošenkovi). Prezident sa teší podpore len štyroch percent," uvádza sa v dokumente. Vláde podľa prieskumu nedôveruje 41,3 percenta Ukrajincov a parlamentu 47,7 percenta.

 

Súdnictvu vyjadrilo nedôveru 52,2 percenta respondentov, bezpečnostným agentúram 27 percent a polícii 19,5 percenta.

 

Proti konaniu predčasných parlamentných volieb sa vyjadrilo 43 percent respondentov. Iba štvrtina vyjadrila nádej, že nový parlament by bol lepší než ten predchádzajúci, kým 41 percent uviedlo, že by to neprinieslo žiadne zmeny k lepšiemu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies