Vyše 40 percent Ukrajincov chce spoločný štát s Ruskom a Bieloruskom

NETKY.SK • 27 December 2012, 12:57 • 2 min
Vyše 40 percent Ukrajincov chce spoločný štát s Ruskom a Bieloruskom

Vyše 40 percent Ukrajincov chce spoločný štát s Ruskom a Bieloruskom - Politika Myšlienka vytvorenia spoločného štátu z Ukrajiny, Ruska a Bieloruska sa teší podpore 41 percent Ukrajincov. Vyplýva to z prieskumu mimovládnej organizácie Sociologická skupina

slovakia

left justify in out

img

Myšlienka vytvorenia spoločného štátu z Ukrajiny, Ruska a Bieloruska sa teší podpore 41 percent Ukrajincov. Vyplýva to z prieskumu mimovládnej organizácie Sociologická skupina Rating, o ktorom dnes informovala tlačová agentúra Ukrinform.
      Proti spoločnému štátu sa vyslovilo 44 percent opýtaných a ďalších 15 percent bolo nerozhodných.
      "Zatiaľ čo v rokoch 2010-11 stabilne prevažovali stúpenci spoločného štátu nad jeho oponentmi, v roku 2012 sa tento trend obrátil," poznamenali sociológovia.     
      Skupina Rating dodala, že vytvorenie spoločného štátu s Ruskom podporujú zväčša starší ľudia (53 percent) a najmenej mládež; viac stúpencov má v mestách než na vidieku. Táto iniciatíva sa stabilne teší najväčšej podpore na juhu krajiny.
      Súčasne však vyše polovice obyvateľov strednej a severnej Ukrajiny a vyše 80 percent Ukrajincov žijúcich na západe štátu nepodporuje vznik takéhoto štátu.
      Najmenej štvrtina z tých, ktorí vyjadrili podporu vzniku spoločného štátu, podporuje aj prístupové rokovania Ukrajiny s Európskou úniou.
      Prieskum sa uskutočnil v dňoch 25. septembra až 5. októbra na vzorke 2000 ľudí, uviedol Ukrinform.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona