Vyše 40 percent Francúzov je proti publikácii karikatúr Mohameda

NETKY.SK • 19 Január 2015, 15:47 • 2 min
Vyše 40 percent Francúzov je proti publikácii karikatúr Mohameda

PARÍŽ - Viac ako 40 percent Francúzov odmieta zverejňovanie podobizní islamského proroka Mohameda, ktorého provokatívne karikatúry opakovane zverejňoval týždenník Charlie Hebdo.

slovakia

left justify in out

V nedeľu zverejnené výsledky minulotýždňového prieskumu v reakcii na streľbu v parížskej redakcii týždenníka odhalili, že 42 percent neschvaľuje publikáciu materiálov urážajúcich moslimov. Polovica z nich zastáva názor, že sloboda prejavu by mala mať svoje obmedzenia, a to aj na internete. Opačný názor vyslovilo viac ako 55 percent respondentov.

 

Minulý týždeň islamisti zastrelili v redakcii satirického týždenníka Charlie Hebdo v Paríži 12 ľudí. Najnovšie, niekoľkomiliónové vydanie má na titulke plačúceho proroka Mohameda, ktorý drží nápis Ja som Charlie. Moslimovia pritom považujú zobrazovanie proroka za urážku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies