Vyše 100-tisíc ľudí pochodovalo v Paríži a Lyone za tradičné rodiny

NETKY.SK • 3 Február 2014, 06:48 • 2 min
Vyše 100-tisíc ľudí pochodovalo v Paríži a Lyone za tradičné rodiny

PARÍŽ - Dovedna vyše 100.000 ľudí sa zhromaždilo v Paríži a Lyone na pochode za tradičné rodiny a proti legalizácii manželstiev homosexuálnych dvojíc, ako aj ďalším opatreniam ohlasovaných ľavicovou vládou prezidenta Francoisa Hollanda, ktoré sú podľa aktivistov namierené proti rodinám.

slovakia

left justify in out

Účastníci pochodu podľa agentúry Reuters vyjadrili nevôľu z pripravovaného zavedenia nových školských osnov nezohľadňujúcich rozdiely medzi pohlaviami. Zároveň vyzvali vládu, aby neschvaľovala financovanie lekárskej starostlivosti pre homosexuálne dvojice usilujúce sa mať deti pomocou asistovanej reprodukcie.
     
Na pochode sa zúčastnilo veľké množstvo rodín so svojimi deťmi. Vláda socialistického prezidenta Hollanda, ktorá v ostatných týždňoch zápasí s prehlbujúcou sa stratou verejnej podpory, oznámila odklad svojich plánovaných reforiem v sociálnej oblasti až po budúcomesačných komunálnych voľbách. Rozhodla sa tak koncom minulého roka na základe masového protestu proti legalizácii manželstiev osôb rovnakého pohlavia.
     
Demonštrantov zorganizovali rôzne kresťanské združenia i spolky moslimov. V Lyone spoločne pochodoval miestny katolícky arcibiskup Philippe Barbarin a imám tamojšej Veľkej mešity Kamel Kabtane. Uvádzaný počet demonštrantov, ktorí sa pochodu zúčastnili, sa značne odlišoval. Oficiálny údaj polície hovoril o účasti 80.000 ľudí v Paríži, pričom organizátori hovorili až o pol milióne demonštrantov v hlavnom meste. V uliciach Lyonu pochodovalo podľa polície 19.500 ľudí, pričom organizátori hovoria o 40.000.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona