Výrok Flašíkovej Beňovej na katolíckych biskupov bude riešiť krajský prokurátor

NETKY.SK • 20 November 2014, 09:37 • 2 min
Výrok Flašíkovej Beňovej na katolíckych biskupov bude riešiť krajský prokurátor

BRATISLAVA - Medializovaným vyjadrením europoslankyne Moniky Flašíkovej Beňovej (Smer-SD) na adresu katolíckych biskupov sa bude zaoberať bratislavský krajský prokurátor.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom generálny prokurátor Jaromír Čižnár, ktorému sa v liste na výrok Flašíkovej Beňovej sťažoval poslanec Národnej rady SR Jozef Mikloško (KDH). Čižnár posúdil Mikloškov list ako trestné oznámenie na europoslankyňu pre podozrenie z trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia. "Z dôvodu príslušnosti bude Vaše podanie postúpené na ďalšie konanie a priame vybavenie prokurátorovi Krajskej prokuratúry Bratislava," odpísal Čižnár poslancovi za KDH.

 

Flašíková Beňová zverejnila 19. októbra na sociálnej sieti tento výrok: "Prekvapilo niekoho, že tí starí černokňažníci zasadali v princípe úplne zbytočne? A že celá synoda bola len sofistikovaný marketingový ťah slúžiaci na deklarovanie konzervativizmu a jeho moci medzi tými, ktorí kryjú pedofíliu, kokaín a Vatikánsku banku. Nuž, Boh ich vidí, chrapúňov starých". Mikloško na to reagoval listom generálnemu prokurátorovi, v ktorom okrem iného píše, že len na Slovensku sa k rímskokatolíckej cirkvi hlási tri a pol milióna veriacich. "Poslankyňa EP ich týmto výrokom urazila a ponížila, najmä cirkevnú hierarchiu, ale aj veriacich," napísal poslanec Čižnárovi. Mikloško v liste šéfa generálnej prokuratúry žiadal, aby preskúmal, či vyjadrenia Flašíkovej Beňovej neporušujú paragraf Trestného zákona o hanobení národa a rasy.

 

Na vyjadrenie europoslankyne reagovala aj Konferencia biskupov Slovenska (KBS). „Sme zhrození, že SR zastupuje v Európskom parlamente človek, ktorý neprejavuje úctu voči starým ľuďom a ľuďom s hlbokým náboženským presvedčením, ktorí sú pozitívnou súčasťou spoločnosti v SR i EÚ,“ povedal pre agentúru SITA hovorca KBS Jozef Kováčik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies