Výrobcovia hračiek ako LEGO a Kopav začnú predávať produkty bez plastového obalu

NETKY.SK • 24 Február 2021, 13:57 • 2 min
Výrobcovia hračiek ako LEGO a Kopav začnú predávať produkty bez plastového obalu

Výrobcovia hračiek ako LEGO, Kovap, či Zapf Creation sa rozhodli baliť ich výrobky ekologickejšie.

slovakia

left justify in out

 

Firmy tak reagujú na zvyšujúci sa dopyt po ekologicky šetrnejších obaloch. Dánska spoločnosť LEGO oznámila, že bude baliť ich stavebnice miesto neekologických plastových sáčkov do papierových. Závod firmy v Kladne zahájil pilotný projekt, kde bude miesto papierových obalov bude pri balení stavebníc používať len papier. Na zavedení celého typu balení po celom svete bude spolupracaovať práve závod v Kladne, ktorý je zároveň inovačným centrom celej spoločnosti.

 

 

 

"Momentálne pracujeme na výrobe prvých troch typov stavebníc s obalmi z  recyklovatelného papiera, ktoré poputujú priamo k deťom," hovorí viceprezidentka továrne, Michaela Horáková.

 

Kroky k redukcii plastových častí obalov sa rozhodli vykonať aj v spoločnosti Zapf Creation. Ich typické krabice, ktoré obshaovali priehľadné okienko, budú v rokch 2021 a 20122 úplne nahradené kartónovými obalmi, ktoré sa jednoduchšie recyklujú. Nových obalov sa tak dočká aj ikonická bábika Baby born, no aj ďalšie produkty. 

 

 

"Bezsplatové obaly sa začnú na pultoch predajní objavovať v marci a postupne sa ich dočkajú všetky produkty zo sortimentu Zapf Creation," uvádza manažérka Marcela Zůčková.

 

Celkom nové balenie ešte minulý rok predstavila aj firma Kovap. Jej cielom bolo vytvoriť spotrebiteľsky atraktívny a zároveň funkčný moderný obal. "K tvorbe nového balenia sme pristupovali maximálne ekologicky a ekonomocky," vysvetluje generálny manažér spoločnosti, Filip Klepek. Použitý materiál bude vyrábaný primárne z dreva, ktoré pochádza zo šetrne obhospodárených lesou z legálne kontrolovanou ťažbou.

 

 

 

.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona