Výrobu modelu C3 Picasso presunú z Trnavy do Španielska

NETKY.SK • 3 Október 2013, 10:03 • 2 min
Výrobu modelu C3 Picasso presunú z Trnavy do Španielska

BRATISLAVA - Trnavská automobilka PSA Peugeot Citroën príde o jeden z kľúčových modelov. Ako informuje dnešné vydanie Hospodárskych novín (HN), Citroën C3 Picasso, ktorý momentálne tvorí zhruba tretinu celej produkcie závodu, odíde zo Slovenska do Španielska. Správu potvrdilo parížske vedenie koncernu.

slovakia

left justify in out

Podľa HN však trnavský závod prepúšťať nemá. Namiesto C3 by sa totiž malo na Slovensku vyrábať iné auto, zrejme nový Opel. K zmene má dôjsť v roku 2016. "Francúzi garantovali, že nebudeme musieť prepúšťať. Mali by sme vyrábať iný model," potvrdil denníku zdroj z podniku. Vedenie oficiálne informáciu nekomentovalo.

Model C3 sa má po novom vyrábať v Zaragoze, kde má fabriku americká automobilka General Motors. Dôvodom presunu je podľa HN užšia spolupráca medzi koncernami PSA a General Motors, ktoré minulý rok uzavreli alianciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies