Výrobný sektor v Grécku vzrástol prvýkrát za 16 mesiacov

NETKY.SK • 4 Január 2016, 15:03 • 2 min
Výrobný sektor v Grécku vzrástol prvýkrát za 16 mesiacov

ATÉNY - Aktivita gréckeho výrobného sektora zaznamenala v decembri prvý rast za 16 mesiacov, k čomu prispel najmä rast produkcie a zlepšenie zamestnanosti. Informoval o tom portál RTTNews.

slovakia

left justify in out

Index nákupných manažérov agentúry Markit Economics pre grécky výrobný sektor upravený o sezónne vplyvy vzrástol v decembri na 50,2 bodu zo 48,1 bodu v novembri. To znamená návrat k rastu, nakoľko rast sektora od poklesu oddeľuje hranica 50 bodov. Je to prvý rast od augusta 2014, pričom k výsledku prispela najmä produkcia, ktorá vzrástla prvýkrát za ostatný rok.

 

Na druhej strane, nové objednávky pokračovali v decembri v poklese. Klesli aj nové exportné objednávky, tempo poklesu však bolo najslabšie za 13 mesiacov. No podindex zamestnanosti zaznamenal po ôsmich mesiacoch poklesu mierny rast.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies