Výrobní pracovníci Slovnaftu si prilepšia, v rafinérii sa budú zvyšovať mzdy

NETKY.SK • 29 Marec 2018, 13:34 • 2 min
Výrobní pracovníci Slovnaftu si prilepšia, v rafinérii sa budú zvyšovať mzdy

BRATISLAVA - Spoločnosť Slovnaft zvýši mzdy svojich výrobných pracovníkov. Bratislavská rafinérska a petrochemická firma totiž po rokovaniach s odbormi zvýši od apríla základné mzdy operátorov chemickej výroby o 100 eur mesačne.

slovakia

left justify in out

Dostanú tiež jednorazovú odmenu 250 eur za dobré hospodárenie spoločnosti v minulom roku. Na úprave miezd sa Slovnaft dohodol s odbormi ECHOZ po šiestich kolách rokovaní, ktoré sa uskutočnili počas niekoľkých týždňov.

Tieto zmeny sa dotknú približne polovice z celkového počtu 2 300 zamestnancov Slovnaftu. Súčasťou dohody je aj úprava zmenových príplatkov a zvýšenie nástupnej základnej mzdy, ktorá bez príplatkov a benefitov dosiahne 800 eur. Priemerná mesačná mzda operátora vo výrobe v Slovnafte za minulý rok predstavovala 1 641 eur.

Nová kolektívna zmluva v Slovnafte však zahŕňa aj úpravy pracovného času zamestnancov od januára budúceho roka. Podľa nových podmienok sa tak zamestnancom v nepretržitom režime, ktorými sú aj operátori chemickej výroby, do pracovného času započíta celá prestávka v práci, čo bude pre nich znamenať dva dni voľna ročne navyše. V administratíve sa zase skráti pracovný čas na 37,5 hodiny týždenne zo súčasných 40 hodín.

Ďalšie zamestnanecké benefity v kolektívnej zmluve zahŕňajú napríklad 13. plat vo výške 100 % základnej mzdy, výkonnostnú odmenu vo výške približne 10 % ročného príjmu, ročný príspevok 1 596 eur pre každého zamestnanca na šport, oddych, vzdelávanie či kultúru alebo príspevok na stravovanie.

 

Okrem toho poskytne Slovnaft svojim zamestnancom ročne dve palivové karty v celkovej hodnote 240 eur. Novinkou je tiež príspevok 50 eur ročne pre každého zamestnanca na využívanie nových športovísk, ktoré Slovnaft aktuálne dokončuje v areáli Vlčieho hrdla.

Skupina Slovnaft je integrovanou rafinérsko-petrochemickou skupinou. Kľúčovou spoločnosťou skupiny je spoločnosť Slovnaft, ktorá sa zaoberá najmä spracovaním ropy v jednej z najkomplexnejších európskych rafinérií a veľkoobchodným a maloobchodným predajom pohonných hmôt. Slovnaft prevádzkuje najväčšiu sieť čerpacích staníc v SR, viac ako 250. Slovnaft je členom skupiny MOL.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies