Výrobné linky opustila dnes štvormiliónta Škoda Octavia

NETKY.SK • 26 August 2013, 17:34 • 2 min
Výrobné linky opustila dnes štvormiliónta Škoda Octavia

MLADÁ BOLESLAV - V mladoboleslavskej škodovke dnes zišiel z výrobnej linky jubilejný štvormiliónty automobil modelového radu Octavia.

slovakia

left justify in out

Octavia rozhodujúcim spôsobom ovplyvnila vývoj značky ŠKODA a urobila automobilku tým, čím je dnes - medzinárodne úspešným výrobcom, zastúpeným na viac ako 100 trhoch sveta.

Po odštartovaní výroby v roku 1996 bola Octavia prvým kompletne novovyvinutým modelom značky ŠKODA po páde železnej opony a tiež začiatkom spolupráce medzi značkou ŠKODA a koncernom Volkswagen. Od roku 1996 do konca júla 2013 boli zákazníkom na celom svete dodané takmer štyri milióny Octavií, čo predstavuje zhruba 38 % celkového odbytu značky za toto obdobie. Octavia je v takmer 118-ročnej histórii automobilky najúspešnejším modelom.

Nová Octavia tretej generácie je najdôležitejším modelom najväčšej produktovej ofenzívy v histórii značky ŠKODA. Cieľom rastovej stratégie je zvýšiť do roku 2018 celosvetové predaje značky na minimálne 1,5 milióna vozidiel ročne.

Popri výrobe v hlavnom závode značky ŠKODA v Mladej Boleslavi schádza kompaktné vozidlo aj z liniek v Rusku (Nižnij Novgorod), Indii (Aurangabad), na Ukrajine (Solomonovo) a v Kazachstane (Usť-Kamenogorsk). Od roku 2014 sa navyše plánuje štart výroby v Číne, na najväčšom trhu značky ŠKODA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona