Výrobca základných dosiek plánuje predaj krypto minerov

NETKY.SK • 4 Apríl 2018, 18:45 • 2 min
Výrobca základných dosiek plánuje predaj krypto minerov

TCHAJ-PEJ – Taiwanská firma ASRock plánuje uviesť do predaja štyri grafické karty (GPU), ktoré sú špeciálne určené na ťažbu kryptomien.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spoločnosť minulý týždeň predstavila novú sériu garfických kariet Phantom Gaming, založenú na rade AMD RX. Štyri verzie grafickej karty sú na báze rady RX570 a sú určené len na ťažbu kryptomien. Piata verzia RX570 8G OC je určená na hranie videohier.

 

img

 

Vyzerá to tak, že spoločnosť ASRock, ktorá v roku 2013 vyrobila základnú dosku určenú na ťažbu kryptomien, sa snaží využiť dopyt ťažiarov po grafických kartách, ktorí ich využívajú na energeticky náročné ťažiarske procesy. Práve tento obrovský dopyt viedol k nárastu predaja grafických kariet spoločností AMD a Nvidia.

 

Grafické karty radu RX570 budú fungovať na ovládačoch Radeon Software Adrenalin Edition od spoločnosti AMD. Je to zaujímavý detail, pretože tesne pred oznámením spoločnosti ASRock, AMD aktualizovala ten istý ovládač, aby lepšie spracovával procesy ťažby kryptomien.

 

img

 

Tieto správy prišli v rovnaký deň, ako spoločnosť Bitmain, ktorá je najväčším svetovým výrobcom hardvéru na ťažbu Bitcoinu, predstavil nový integrovaný obvod špecifický pre aplikácie (ASIC), určený pre kryptomeny ako Ethereum a iné digitálne meny na báze ethash. Zariadenie Antminer E3, ktorý by sa do predaja mal dostať v júli, sa rýchlo vypredalo, hneď ako čínska spoločnosť začala prijímať predbežné objednávky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies