Výrobca regionálnych lietadiel ATR predá Iránu 20 strojov

NETKY.SK • 22 Január 2017, 18:44 • 2 min
Výrobca regionálnych lietadiel ATR predá Iránu 20 strojov

TOULOUSE - Francúzsko-taliansky výrobca regionálnych lietadiel ATR dokončil rokovania s iránskou leteckou spoločnosťou Iran Air o predaji minimálne 20 strojov, pričom očakáva, že k podpisu kontraktu dôjde v najbližšom čase. Uviedol to koncom tohto týždňa šéf spoločnosti ATR Christian Scherer.

slovakia

left justify in out

Je to ďalší kontrakt po ukončení sankcií voči Iránu. Krajina, ktorá za takmer 40 rokov nekúpila priamo od západnej spoločnosti žiadne lietadlo, podpísala od ukončenia sankcií v minulom roku dohody s európskym výrobcom dopravných lietadiel Airbus a jeho americkým konkurentom Boeing. Kontrakty sa týkajú kúpy celkovo 180 lietadiel, 100 od Airbusu a 80 od Boeingu.

 

"Dokončili sme rokovania a kontrakt by sme mali podpísať v krátkom čase," povedal Scherer. Iránska strana o nákupe 20 dvojmotorových turbovrtuľových lietadiel ATR 72-600 informovala už v decembri s tým, že dohoda je na spadnutie.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona