Výrobca potratovej tabletky sa zatiaľ nechystá predávať na Slovensku

NETKY.SK • 29 Január 2013, 08:14 • 2 min
Výrobca potratovej tabletky sa zatiaľ nechystá predávať na Slovensku

Výrobca potratovej tabletky sa zatiaľ nechystá predávať na Slovensku - Zaujímavosti Výrobca potratovej tabletky Mifegyne zatiaľ nechystá predaj na Slovensku. Potratové tabletky Medabon a Mifegyne zaregistroval koncom roka na Slovensku Štátny ústav pre kon

slovakia

left justify in out

img

Výrobca potratovej tabletky Mifegyne zatiaľ nechystá predaj na Slovensku. Potratové tabletky Medabon a Mifegyne zaregistroval koncom roka na Slovensku Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) v rámci európskej centrálnej registrácie. Ak však chce výrobca vstúpiť na náš trh, musí o to Slovensko (ŠÚKL) požiadať. 

„V súčasnej chvíli sa spoločnosť Exelgyn nechystá požiadať o možnosť predaja prípravku Mifegyne na Slovensku. Eventuálnemu vstupu na trh bude predchádzať viacero krokov, o ktorých nemôžeme z legislatívnych dôvodov podať viac informácií,“ povedala pre TASR PR manažérka českej firmy Medica Healthworld Ivana Šalbabová, ktorá zastupuje výrobcu tabletky. 

Tom Boot z firmy Sun Pharma, ktorá vyrába druhú registrovanú tabletku, hovorí, že o prípadnom vstupe na slovenský trh, rozhodne obchodný partner firmy pre územie, kde spadá aj Slovensko.„Momentálne finišujeme diskusie s obchodným partnerom pre územie zahŕňajúce Slovensko, ktorý rozhodne o spustení Medabonu na každom trhu. Príchod na trh v jednotlivých krajinách potrvá nejaký čas,“ povedal obchodný riaditeľ Sun Pharmaceutical Industries Europe Tom Boot.

Proti zaregistrovaniu tabletiek sa postavili kresťanské organizácie, biskupi, europoslankyňa Anna Záborská či strana KDH. Výzvu proti registrácii podporilo na internete už vyše 5000 ľudí. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies