Výrobca pneumatík Goodyear sa dostal do zisku

NETKY.SK • 8 Február 2017, 15:50 • 2 min
Výrobca pneumatík Goodyear sa dostal do zisku

NEW YORK - Americká spoločnosť Goodyear Tire & Rubber Co, ktorá je výrobcom pneumatík, v štvrtom kvartáli minulého roka dosiahla lepšie výsledky, ako sa očakávalo.

slovakia

left justify in out

Firma za záverečné tri mesiace vlaňajška evidovala čistý zisk v objeme 561 mil. USD, čo predstavovalo 2,14 USD na akciu. V rovnakom období predchádzajúceho roka firma skončila v strate.

Po úprave o jednorazové položky firma Goodyear Tire & Rubber Co. za október až december vykázala zisk 95 centov na akciu. Upraveným ziskom prekonala očakávania trhu. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila spoločnosť Zacks Investment Research, odhadovali, že bude v sume 87 centov na akciu.

 

Výrobca pneumatík za posledný štvrťrok minulého roka vykázal tržby 3,74 mld. USD, čím nenaplnil očakávania trhu. Analytici oslovení spoločnosťou Zacks predpovedali tržby na úrovni 3,85 mld. USD. 

(1 EUR = 1,0675  USD) 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies