Výrobca obuvi ECCO Slovakia prepustí 260 zamestnancov

NETKY.SK • 19 Január 2015, 12:34 • 2 min
Výrobca obuvi ECCO Slovakia prepustí 260 zamestnancov

MARTIN – Akciová spoločnosť ECCO Slovakia so sídlom v Martine rozviaže v rámci ohláseného hromadného prepúšťania pracovný pomer s 260 z celkového počtu 1085 zamestnancov. Zníženie výrobných kapacít obuvníckeho koncernu súvisí s nepriaznivou situáciou na ruskom trhu.

slovakia

left justify in out

Výpovedné lehoty prepusteným pracovníkom prevažne v robotníckych, ale aj podporných administratívnych profesiách by mali uplynúť najneskôr do konca mája. Vedenie výrobného podniku zároveň ubezpečilo, že v prípade zlepšenia situácie určite opätovne rozšíri svoje nevyhnutne znížené výrobné kapacity.

 

"Je to veľmi neľahká situácia pre ľudí, ktorí prichádzajú o prácu a v mnohých prípadoch jediný zdroj obživy. Usilujeme sa o zmiernenie dopadov tohto rozhodnutia, preto sme sa ihneď pustili do rokovania s vedením a spoločného hľadania možných kompromisov," uviedol pre TASR tamojší odborový predák Pavol Húšťava.

 

Výsledkom posledného kolektívneho vyjednávania je podľa neho to, že prepustení zamestnanci dostanú v duchu platnej kolektívnej zmluvy odstupné nad rámec Zákonníka práce. "Pred prepúšťaním, ktorému nečelíme prvý raz, sa budeme snažiť ochrániť tých ľudí, ktorí sa ťažko uplatňujú na trhu práce," dodal Húšťava.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies