Výrobca Horaliek postaví v meste nový závod

NETKY.SK • 2 Jún 2013, 11:13 • 2 min
Výrobca Horaliek postaví v meste nový závod

BRATISLAVA - Pečivársko-cukrovinkárska skupina I.D.C. Holding postaví nový závod v Seredi. Plánuje sem presunúť svoje výrobné kapacity z existujúcich výrobných závodov, ktoré má v súčasnosti v Seredi, Trnave, Cíferi a Ilave.

slovakia

left justify in out

"Za uplynulé roky sa ukázalo, že medziročný rast je rýchlejší, ako sa pôvodne predpokladalo. Trh rastie tak rýchlo, že nám neostávajú voľné žiadne výrobné kapacity," uviedol predseda dozornej rady I.D.C. Holdingu Štefan Kassay. 

Nová výroba má vyrásť práve na nevyužitej časti pozemkov pri existujúcich pečivárňach v Seredi. Vedenie si od koncentrácie výroby sľubuje zníženie nákladov. "Ale ide hlavne o zvýšenie výrobných kapacít, aby sme mohli pokryť požiadavky exportu," skonštatoval Kassay. Export holdingu totiž vzrástol tak, že dnes predstavuje viac ako polovicu jeho celkovej produkcie. 

Koľko skupina investuje do nového závodu, zatiaľ nie je známe. "Máme svoje predstavy, sú to nemalé investície, avšak ich konkrétna výška ešte nie je známa, pretože vyplýva z rozpočtu na výstavbu a na nákup nových technológií, ktorých špecifikácia ešte nie je určená s konečnou platnosťou," povedal Kassay s tým, že celková výška investície bude známa v blízkej budúcnosti. Rovnako známe nie je zatiaľ ani to, či rozšírenie výroby prinesie nárast počtu pracovných miest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies