Výrobca hodiniek Swatch dosiahol vlani rekordné tržby vyše 8 mld. CHF

NETKY.SK • 10 Január 2013, 11:10 • 2 min
Výrobca hodiniek Swatch dosiahol vlani rekordné tržby vyše 8 mld. CHF

Výrobca hodiniek Swatch dosiahol vlani rekordné tržby vyše 8 mld. CHF - Svet Švajčiarska spoločnosť Swatch Group, najväčší výrobca hodiniek na svete, oznámila výraznejší než očakávaný rast tržieb za minulý rok, keď sa jej napriek kríze darilo prakticky vo

slovakia

left justify in out

img

Švajčiarska spoločnosť Swatch Group, najväčší výrobca hodiniek na svete, oznámila výraznejší než očakávaný rast tržieb za minulý rok, keď sa jej napriek kríze darilo prakticky vo všetkých regiónoch. 

Firma zároveň dosiahla v tržbách nový rekord. Informoval o tom server BBC.

Tržby spoločnosti, ktorá okrem rovnomennej značky hodiniek vyrába aj hodinky pod značkami Omega či Brequet, dosiahli v minulom roku 8,14 miliardy švajčiarskych frankov (6,73 miliardy eur). V porovnaní s rokom 2011 to znamená rast o 14 %. Detailné výsledky vrátane zisku oznámi Swatch na budúci mesiac.

Firma uviedla, že predaj značky Omega a ďalších drahých značiek sa síce v minulom roku na kľúčovom trhu Číny mierne znížil, vykompenzoval ho však zvýšený dopyt po lacnejších značkách hodiniek. Zároveň dodala, že aj minuloročný zisk by mal byť "dobrý" napriek kurzovým výkyvom a vyšším nákladom spojeným s Letnými olympijskými hrami v Londýne, kde divízia Omega bola jedným zo sponzorov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies