Výrobca cestovín Barilla rozširuje sieť reštaurácií na Blízky východ

NETKY.SK • 29 November 2016, 15:07 • 2 min
Výrobca cestovín Barilla rozširuje sieť reštaurácií na Blízky východ

RÍM - Taliansky výrobca cestovín Barilla plánuje globálnu expanziu svojich reštaurácií, najnovším cieľom je Blízky východ. Podľa agentúry APA boli nedávno otvorené dve reštaurácie v Dubaji v spolupráci s lokálnym koncernom Al-Futtaim, ktorý sa stal exkluzívnym partnerom talianskej značky v tomto regióne.

slovakia

left justify in out

Úspech v USA motivoval spoločnosť k ambicióznejším expanzným plánom. "Blízky východ sa čoraz viac zaujíma o cestoviny a kvalitnú taliansku gastronómiu," tvrdí prezident správnej rady Luca Barilla. V reštauráciách Barilla sa budú servírovať cestovinové jedlá, pizza a šaláty za rodinné ceny. Okrem toho chce Barilla v budúcom roku otvoriť nové reštaurácie v New Yorku a Los Angeles.

 

Globálny dopyt po cestovinách neustále rastie. Ročne sa vo svete vyprodukuje 14,3 milióna ton cestovín, pričom 48 krajín každoročne vyrobí vyše tisíc ton. Najväčším výrobcom cestovín sú Taliani, ktorých ročná produkcia dosahuje 3,2 milióna ton. Po Taliansku nasledujú USA, Turecko, Brazília a Rusko.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies