Výrobca BMW sa ešte nerozhodol, či bude pokračovať v spolupráci s PSA

NETKY.SK • 2 December 2013, 12:38 • 2 min
Výrobca BMW sa ešte nerozhodol, či bude pokračovať v spolupráci s PSA

PARÍŽ - Nemecký výrobca luxusných áut BMW a francúzska automobilka PSA Peugeot Citroën sa zatiaľ nedohodli, či predĺžia, alebo ukončia dohodu o partnerstve, ktorá sa týka projektu malých benzínových motorov a jej platnosť vyprší v roku 2016.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na rozhovor, ktorý poskytol šéf BMW Norbert Reithofer denníku Les Echos. Reithofer zároveň dodal, že obe automobilky sa snažia spolupracovať na viacerých projektoch, ale žiadny z nich nefunguje, pretože ich "cykly obnovy produktov sú nezlučiteľné".

"Dohodli sme sa na spolupráci s PSA do roku 2016. A rozhodli sme sa, že sa opäť stretneme na rokovaniach v septembri 2014, aby sme vyhodnotili, či môže spolupráca medzi BMW a PSA pokračovať. Dovtedy neprijmeme žiadne rozhodnutie," povedal Reithofer francúzskemu denníku Les Echos.

Noviny pritom septembri s odvolaním sa na zdroj z nemeckej firmy napísali, že automobilky sa rozhodli nepokračovať v spoločnom projekte vývoja malých benzínových motorov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona