Výrobca BlackBerry, firma RIM, prepustila prvých 250 zamestnancov

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 20:49 • 2 min
Výrobca BlackBerry, firma RIM, prepustila prvých 250 zamestnancov

TORONTO - Kanadský výrobca mobilných telefónov BlackBerry, firma Research in Motion (RIM), prepustila prvých 250 pracovníkov zo svojej centrály vo Waterloo, v provincii Ontario. Firma koncom júna oznámila, že zruší 30 %, alebo 5000 z celkového poctu 16.500 pracovných miest vo svojich prevádzkach na celom svete, aby zredukovala svoje náklady. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

RIM už vlani prepustil tisíce zamestnancov. V 1. štvrťroku nového obchodného roka, ktorý sa skončil 2. júna, sa však spoločnosť prepadla do straty. Jej vedenie sa preto rozhodlo pre ďalšiu vlnu prepúšťania.

Koncern už dlhšie zaostáva za konkurenciou. Predaj inteligentných telefónov BlackBerry sa za tri mesiace do konca júna prepadol o 41 % na 7,8 milióna kusov. BlackBerry stráca pozíciu na globálnom na trhu, odkiaľ ho vytláčajú konkurenčné smartfóny z produkcie Apple a Samsung. RIM si veľa sľuboval od nového operačného systému BB10.

Novú generáciu mobilných telefónov s týmto operačným systémom a vylepšeným displejom chcel RIM pôvodne uviesť na trhu už na jeseň, ale napokon sa rozhodol odložiť to na budúci rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies