Výrobca autokomponentov Takata možno vyhlási bankrot svojej divízie v USA

NETKY.SK • 4 November 2016, 09:45 • 2 min
Výrobca autokomponentov Takata možno vyhlási bankrot svojej divízie v USA

TOKIO - Japonský producent autokomponentov Takata, ktorý zápasí s kauzou okolo problematických airbagov, údajne zvažuje vyhlásiť v prípade svojej americkej divízie bankrot.

slovakia

left justify in out

Dôvodom sú prudko rastúce náklady na kompenzácie v dôsledku nečakane vybuchujúcich airbagov. Tie už viedli k početným zraneniam a v mnohých prípadoch aj úmrtiam. Informovala o tom agentúra DPA, ktorá sa odvolala na japonský ekonomický denník Nikkei. Takata však oznámila, že zatiaľ sa pre takýto krok nerozhodla.

 

Ak by Takata vyhlásila bankrot svojej americkej divízie, mohlo by jej to podľa ekonómov pomôcť k získaniu investora, ktorý by umožnil pokračovanie jej výroby autokomponentov v období reorganizácie. Spoločnosť so sídlom v Tokiu čelí v súčasnosti nákladom spojeným so zvolávaním áut do servisov za viac než jeden bilión jenov (8,75 miliardy eur). Po celom svete museli automobilky pre airbagy od firmy Takata zvolať do servisov niekoľko desiatok miliónov vozidiel. Očakáva sa, že najväčšie náklady ponesie práve jej americká divízia TK Holdings.

 

Firma sa dostala do problémov po tom, ako sa ukázalo, že vyvíjače tlaku v airbagoch od Takaty môžu vybuchnúť a do priestoru vozidla vymrštiť množstvo kovových úlomkov. Firma priznala, že jej airbagy sú spájané s minimálne 15 úmrtiami a viac než 150 zraneniami vo svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies