Výroba osobných áut v Česku vzrástla za deväť mesiacov na nový rekord

NETKY.SK • 19 Október 2016, 14:55 • 2 min
Výroba osobných áut v Česku vzrástla za deväť mesiacov na nový rekord

PRAHA - Výroba osobných áut v Česku za deväť mesiacov tohto roka vzrástla o 7,3 % na rekordných 996.376 áut. Spolu s ostatnými kategóriami produkcie českých automobiliek prekonala hranicu jedného milióna vozidiel. Vyplýva to z údajov Združenia automobilového priemyslu SAP. Informoval o tom server novinky.cz.

slovakia

left justify in out

"Ešte nikdy sme nedosiahli milión vyrobených vozidiel (vrátane nákladných áut a autobusov) tak skoro, ako tento rok. Na rekordnej výrobe sa podieľa rastúci domáci dopyt, ale najmä zvyšujúci sa záujem o nákup áut na trhoch západnej Európy," povedal prezident združenia Martin Jahn.

 

Výroba osobných áut zaznamenala rast v prípade všetkých českých producentov. Výroba v Škode Auto vzrástla o 9,9 %, kolínska automobilka TPCA vykázala rast o 5,8 % a medziročný prírastok na úrovni 2,8 % zaznamenala aj nošovická automobilka Hyundai.

 

"Dopyt po českých autách je vidieť najmä u našich západných susedov, pomáhajú ale aj solídne predaje v Česku," komentoval údaje ekonóm Komerčnej banky Jan Vejmělek. "Vzhľadom na význam automobilového sektora v českej ekonomike bude tento sektor hlavným ťahúňom ekonomiky aj v tomto roku," dodal ekonóm.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies