Výroba novej práčky má v popradskej fabrike stabilizovať zamestnanosť

NETKY.SK • 25 Február 2013, 12:52 • 2 min
Výroba novej práčky má v popradskej fabrike stabilizovať zamestnanosť

Výroba novej práčky má v popradskej fabrike stabilizovať zamestnanosť - Slovensko V popradskom závode na výrobu práčok dnes slávnostne uviedli do predaja novú spredu plnenú práčku. Táto práčka by mala vo fabrike Whirlpool pod Tatrami zastabilizovať zamest

slovakia

left justify in out

img

V popradskom závode na výrobu práčok dnes slávnostne uviedli do predaja novú spredu plnenú práčku. 

Táto práčka by mala vo fabrike Whirlpool pod Tatrami zastabilizovať zamestnanosť, nových zamestnancov zatiaľ prijať neplánujú.

"Naša fabrika je jediná v rámci korporácie, kde sa táto práčka bude vyrábať a následne exportovať do celého sveta. Objem výroby závisí od toho, aký bude dopyt zákazníkov, je veľmi ťažké povedať, ako sa bude vyvíjať trh,"vysvetlil stratég spoločnosti Michal Major. Výrobu novej práčky spustili ešte v závere minulého roka, za prvé mesiace sa predalo už niekoľko tisíc kusov. Práčka je určená skôr pre byty, v ktorých nie je príliš veľa priestoru.

Záujem zo strany klientov je v súčasnosti rozdelený približne rovnomerne medzi zhora a spredu plnené práčky, kým v minulosti preferovali zákazníci skôr tie zhora plnené. "Mení sa trh a mení sa to, čo zákazníci chcú," konštatoval Major.

Popradská fabrika momentálne zamestnáva cez 1000 ľudí a je jedným z najväčších zamestnávateľov pod Tatrami. Ročná výrobná kapacita je dva milióny práčok, pričom vlani sa tu vyrobilo 1,5 milióna kusov a väčšina z nich sa vyviezla do zahraničia. V priemyselnom parku v Poprade je Whirlpool od roku 1992 a za toto obdobie tu preinvestovali už takmer 174 miliónov eur. Hospodárske výsledky z roku 2012 hodnotí firma veľmi pozitívne, keď zaznamenala rekordné tržby najmä v Severnej a Južnej Amerike aj v Ázii. O niečo slabšie výsledky boli v Európe.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies