Výroba áut v Británii v apríli vzrástla medziročne o 9,3 %

NETKY.SK • 17 Máj 2012, 11:37 • 2 min
Výroba áut v Británii v apríli vzrástla medziročne o 9,3 %

Výroba áut v Británii v apríli vzrástla medziročne o 9,3 % - Svet Výroba áut v Británii v apríli vzrástla medziročne o 9,3 %, a to najmä vďaka dopytu v zahraničí. To signalizuje, že automobilový priemysel by mohol poskytnúť podporu slabej ekonomike, ktorá

slovakia

left justify in out

img

Výroba áut v Británii v apríli vzrástla medziročne o 9,3 %, a to najmä vďaka dopytu v zahraničí. To signalizuje, že automobilový priemysel by mohol poskytnúť podporu slabej ekonomike, ktorá sa v 1. kvartáli nečakane prepadla do recesie. Informovalo o tom dnes britské Združenie predajcov a výrobcov automobilov (SMMT). 
      Podľa údajov SMMT automobilky v Británii vyrobili v apríli celkovo 94.352 vozidiel, z toho 80.936 šlo na export, čo je o 10 % viac ako rovnakom mesiaci minulého roka.
      Táto správa spolu so špekuláciami, podľa ktorých americký koncern General Motors plánuje vyrábať novú generáciu modelov Opel Astra v Británii, a nie v Nemecku, zvyšujú vyhliadky na nové pracovné miesta a na oživenie ekonomiky.
      Britské automobilky vlastnia väčšinou zahraničné koncerny. Toto odvetvie však patrí k jedným z mála sektorov, ktoré sú oporou ekonomiky. Viacerí výrobcovia, napríklad Nissan i Jaguar Land Rover už oznámili, že tento rok vo svojich závodoch pridajú nové pracovné miesta.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies