Výroba áut v Británii klesla medziročne o takmer 20 %

NETKY.SK • 21 December 2018, 11:33 • 2 min
Výroba áut v Británii klesla medziročne o takmer 20 %

LONDÝN - Výroba áut vo Veľkej Británii podľa údajov britského Združenia výrobcov a predajcov motorových vozidiel (SMMT) v novembri medziročne klesla o viac ako 20 percent. Dôvodom mohol byť najmä slabší dopyt v Británii a na exportných trhoch.

slovakia

left justify in out

Britský export automobilov v novembri oslabil o 23 percent, pričom sa zmenšil už piaty mesiac za sebou.

 

"Je veľmi znepokojujúce pozorovať, že dopyt po autách vyrábaných vo Veľkej Británii v novembri klesol," citoval portál výkonného riaditeľa SMMT Mikea Hawesa.

 

Ten zároveň vydal správu aj o tom, že, brexit bez dohody s poklesom britského exportu nemá nič spoločné. Ten nastal najmä kvôli zmenám v regulácii a uvádzaní nových modelov a technológií. 

Tisíce pracovných miest v automobilkách a u ich subdodávateľov závisia od hladkého obchodu s Európskou úniou. Vlani Veľká Británia exportovala viac ako 1,3 mil. áut, z čoho 54 percent smerovalo do EÚ.

 

img

 

V prípade náhleho brexitu sa začnú výrobné závody Nissan, Honda, Toyota, ktoré sídlia vo Veľkej Británii zameriavať na Európu, aby si udržali prístup na európsky trh. Príchod niektorých z nich na Slovensko sa nevylučuje.

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies