Výraznejšie ochladenie príde až v utorok

NETKY.SK • 10 Máj 2020, 13:41 • 2 min
Výraznejšie ochladenie príde až v utorok

BRATISLAVA – Slovenskí meteorológovia očakávajú, že po teplých májových dňoch príde v utorok (12. 5.) výraznejšie ochladenie. Informovali o tom na sociálnej sieti Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ).

slovakia

left justify in out

Po sobote (9. 5.), keď teplota dosiahla hodnoty nad 27 stupňov Celzia, predpokladajú, že práve pondelok (11. 5.) by mali byť teploty najvyššie.

 

Počas soboty na územie Slovenska od západu prúdil teplý vzduch a maximá teploty tak boli opäť vyššie, ako v piatok (8. 5.).

 

 

Letný deň, teda deň, keď sa teplota vyšplhala na 25 stupňov Celzia, meteorológovia počas soboty nezaznamenali len v nížinách, ale aj na strednom Slovensku v polohách okolo 300 až 400 metrov nad morom. Počas nedele prílev teplého vzduchu od juhozápadu podľa ich slov ešte zosilnie.

 

SHMÚ však na svojom webe informuje aj o tom, že od pondelkového rána očakáva na väčšine územia Slovenska, s výnimkou niekoľkých okresov, silný vietor. V tejto súvislosti vydal výstrahu prvého stupňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies