Výraznejší pokles zásob benzínu podporil ceny ropy, cena WTI je späť nad 40 USD

NETKY.SK • 3 August 2016, 19:07 • 2 min
Výraznejší pokles zásob benzínu podporil ceny ropy, cena WTI je späť nad 40 USD

LONDÝN - Ceny ropy vzrástli zhruba o 2 % a cena americkej ropy WTI sa vrátila nad 40 USD za barel (159 litrov) po tom, ako americké ministerstvo energetiky oznámilo, že zásoby benzínu klesli výraznejšie, než sa čakalo. Táto správa mala na trhy omnoho väčší vplyv než fakt, že zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane vzrástli. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ako uviedlo americké ministerstvo energetiky, zásoby ropy v USA sa za minulý týždeň zvýšili o 1,4 milióna barelov. Analytici pritom očakávali, že v tomto rozsahu ropné zásoby klesnú. Naopak, v prípade zásob benzínu analytici počítali s poklesom o 200.000 barelov, avšak podľa ministerstva pokles predstavoval až 3,3 milióna barelov.

 

V reakcii na tieto informácie cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v septembri vzrástla do 17.00 h SELČ o 70 centov na 40,21 USD (35,9 eura) za barel. V utorok (2.8.) klesla na záver obchodovania pod hranicu 40 USD/barel, prvýkrát od apríla tohto roka.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s októbrovým kontraktom zaznamenala rast o 62 centov na 42,42 USD za barel. Počas utorkového obchodovania zaznamenala pokles na vyše trojmesačné minimum 41,51 USD za barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona