Výpravu Slovenska v Litve čakali len dva televízne štáby a niekoľko zberateľov autogramov

NETKY.SK • 9 Jún 2017, 15:16 • 2 min
Výpravu Slovenska v Litve čakali len dva televízne štáby a niekoľko zberateľov autogramov

Vilnius - Slovenskí futbalisti v piatok krátko po obede miestneho času prileteli do Vilniusu, kde ich v sobotu večer proti domácej Litve čaká ich šieste vystúpenie v kvalifikácii MS 2018. Futbal v pobaltskej krajine výrazne zaostáva v popularite za basketbalom, čo bolo vidieť aj na letisku. Výpravu SR čakali len dva televízne štáby a niekoľko zberateľov autogramov.

slovakia

left justify in out

Pozornosť zástupcov slovenských médií sa sústredila najmä na trénera Jána Kozáka. Tomu sa spoločne s asistentom Štefanom Tarkovičom dostalo odmeny za jeho prácu pri národnom tíme v podobe predĺženia zmluvy. Dohodu medzi oboma stranami oznámil dva dni pred výkopom šéf Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik, ktorý potvrdil, že Kozák s Tarkovičom zostanú pri reprezentácii aj v ďalšom kvalifikačnom cykle (EURO 2020). Nové kontrakty platné do roku 2020 podpíšu obaja po návrate z Litvy.

 

"Človeka to poteší a má určitú zodpovednosť k práci, ktorú robí. Viesť reprezentáciu sa neodmieta a som rád, že s chlapcami môžem naďalej spolupracovať. Niečo sme spolu dokázali a aj preto prišla ponuka pokračovať," uviedol Kozák. Na 'papierovačky' nateraz nemyslí, sústredí sa na sobotňajší duel. "Každý kvalifikačný zápas je dôležitý a teraz som hlavou v Litve. Podpis zmluvy teraz neriešim, sadneme si k tomu po návrate domov a uzatvoríme to," dodal kouč SR.

 

V Kozákovej základnej zostave by v sobotu nemal chýbať Róbert Mak. Rýchlonohý krídelník nastúpil aj v prvom zápase proti pobaltskému súperovi, ktorý Slováci vlani v novembri vyhrali v Trnave suverénne 4:0. "Bude to rozdielny zápas ako tomu bolo doma. Tam sme už do polčasu viedli 3:0, cítili sme sa veľmi dobre a mohli sme streliť aj viac gólov. Teraz to bude úplne iný zápas, na inom povrchu (umelá tráva, pozn.). Na to sa však vyhovárať nemôžme. Budeme hrať u nich doma, takže aj oni majú šancu. Keď vyhrajú, môžu sa na nás dotiahnuť. Ale my chceme tri body a tiež aj to, aby najbližšie dva zápasy, ktoré nás čakajú v septembri, sme mali vo vlastných rukách," vravel Mak. Nič iné ako víťazstvo spoločne so spoluhráčmi neberú.

 

"Vieme čo nás čaká, hrali sme s nimi pred nedávnom. Dobre sa na nich pripravíme a pôjdeme do toho. Každopádne, chceme a pôjdeme za víťazstvom," dodal Mak.

 

Slováci aktuálne ťahajú sériu troch kvalifikačných výhier za sebou. Na Štadióne Litovskej futbalovej federácie budú mať extra motiváciu - dosiahnuť úspešný výsledok v jubilejnom 250. medzištátnom zápase v ére samostatnosti. V piatok popoludní ich ešte čakal predzápasový tréning. Sobotňajší duel s výkopom o 20.45 SELČ povedie v pozícii hlavného rozhodcu Nemec Manuel Gräfe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona