Výpravcu zo smrtiacej kolízie vlakov v Bavorsku odsúdili na 3,5 roka

NETKY.SK • 5 December 2016, 13:11 • 2 min
Výpravcu zo smrtiacej kolízie vlakov  v Bavorsku odsúdili na 3,5 roka

TRAUNSTEIN - Bavorský súd vymeral dnes 3,5-ročný väzenský trest výpravcovi, ktorého usvedčili zo zavinenia čelnej zrážky dvoch regionálnych vlakov z februára tohto roku. Pri nešťastí zahynulo 12 ľudí a ďalších vyše 80 utrpelo zranenia, informovali miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Michael P. (40) sa pred na krajinským súdom v Traunsteine priznal k osudným pochybeniam, ktoré zapríčinili kolíziu pri meste Bad Aibling z 9. februára. Obvinili ho z viacnásobného zabitia a ublíženia na zdraví, ako aj z "nebezpečného zásahu do železničnej dopravy", za čo mu hrozilo až päť rokov väzenia. Obhajcovia v záverečnej reči žiadali podmienečný trest, zatiaľ čo obžaloba trvala na štvorročnom treste odňatia slobody.

 

Obžalovaný výpravca podľa zistení vyšetrovateľov bezprostredne pred kolíziou hral hru Dungeon Hunter5 na svojom mobilnom telefóne, čo zrejme rozptýlilo jeho pozornosť. Následne pustil obe vlakové súpravy súčasne na jednokoľajovú trať a nedokázal ani včas vyslať varovné signály, ktoré by mohli na poslednú chvíľu nešťastiu zabrániť. Spomínaná zrážka vlakov, ku ktorej došlo zhruba 60 kilometrov juhovýchodne od Mníchova, patrí medzi najhoršie železničné nešťastia v Nemecku.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies