Výpovede v kauze zmenky boli ukončené

NETKY.SK • 12 Február 2020, 10:57 • 2 min
Výpovede v kauze zmenky boli ukončené

PEZINOK - Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) ukončil dokazovanie v kauze falšovania zmeniek TV Markíza, z ktorého sú obvinení Marian K. a bývalý riaditeľ televízie Pavol R. Nasledovať budú záverečné reči, ktoré predchádzajú rozsudku.

slovakia

left justify in out

Obžalovaní chceli pokračovať

S ukončením súhlasil prokurátor Ján Šanta aj splnomocnenec poškodených Daniel Lipšic, obhajcovia o obžalovaní chceli pokračovať. Podľa Trestného poriadku prednášajú záverečné reči prokurátor, splnomocnenec poškodených, obhajca obžalovaných a napokon samotní obžalovaní. Tí musia mať v procese posledné slovo.

 

img

 

Návrh Pavla R.

Ešte pred ukončením dokazovania bývalý riaditeľ TV Markíza Pavol R. navrhol ako ďalší dôkaz status bývalej produkčnej televízie na sociálnej sieti. V ňom podľa neho píše o existencii zmeniek. Splnomocnenci poškodených a prokurátor poukazovali na slová Pavla R., že o zmenkách nikomu nehovoril.

 

Priestupky a vyhrážanie

Súd potom čítal priestupky, najmä dopravné, obžalovaného Mariana K. Predseda senátu Emil Klemanič spomenul aj medializované incidenty, vrátane vyhrážania sa právnikovi Romanovi Kvasnicovi, že mu nechá "preletieť guľku hlavou". Obžalovaný tieto tvrdenia odmietol a dodal, že nikdy neboli dokázané. "Keby to bola pravda, tak by to určite neskončilo len pokarhaním," reagoval Marian K.

 

img

 

Obžaloby Mariana K. a Pavla R.

Marian K. a Pavol R. podľa obžaloby prokurátora po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom Á., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky. Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov. Marian K. je obžalovaný i z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a v kauze spoločnosti Gatex z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Pavol R. je obžalovaný z objednávky vraždy Sylvie Klaus-Volzovej.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona