Výpovede podali aj sestry v Trstenej a Dolnom Kubíne

NETKY.SK • 23 December 2015, 16:24 • 2 min
Výpovede podali aj sestry v Trstenej a Dolnom Kubíne

BRATISLAVA - Do hromadných výpovedí v slovenských nemocniciach je už zapojených deväť nemocníc.

slovakia

left justify in out

Najnovšie podali výpovede sestry a pôrodné asistentky aj v Trstenej a Dolnom Kubíne a pridali sa tak ku kolegyniam z Horného Považia a Oravy. Spolu tak v slovenských nemocniciach sestry a pôrodné asistentky doteraz už podali 1 397 hromadných výpovedí. "V stredu podalo výpoveď 17 sestier v dolnooravskej nemocnici s poliklinikou v Dolnom Kubíne a šesť sestier v Nemocnici s poliklinikou Trstená,” uviedol riaditeľ kancelárie Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Milan Laurinc s tým, že aj po stiahnutí niekoľkých výpovedí je stále 1 079 aktívnych hromadných výpovedí.


S hromadnými výpoveďami začalo 200 sestier zo Žiliny v novembri tohto roka. Následne svoje výpovede dali aj sestry a pôrodné asistentky z prešovskej a bojnickej nemocnice, z Fakultnej nemocnice v Košiciach, v Trnave, v Poprade, v Trenčíne a z Univerzitnej nemocnice v Martine.


Sestry a pôrodné asistentky na Slovensku majú tri požiadavky. Zákon o odmeňovaní musí podľa nich platiť pre všetkých zdravotníkov. Taktiež je podľa nich potrebné zvýšiť koeficienty pre výpočet základnej zložky mzdy, ako aj zvyšovať základnú zložku mzdy každé tri roky praxe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies