Vypovedala posledná údajná sexuálna obeť kardinála Pella

NETKY.SK • 14 Marec 2018, 09:40 • 2 min
Vypovedala posledná údajná sexuálna obeť kardinála Pella

MELBOURNE - V austrálskom Melbourne v stredu pred súdom vypovedala posledná údajná sexuálna obeť katolíckeho kardinála Georgea Pella.

slovakia

left justify in out

Toho obvinili vlani v júni zo sexuálneho obťažovania niekoľkých osôb v štáte Viktória. Bližšie detaily o kauze zatiaľ nezverejnili, no podľa polície sa prípady stali pred desaťročiami.

Vypočúvanie sa začalo minulý týždeň. V súčasnosti sa čaká na rozhodnutie, či má prokuratúra dostatočné dôkazy na to, aby 76-ročného kňaza mohli ďalej súdiť. Údajné obete vypovedali prostredníctvom videospojenia z utajených miest. Médiá nemali prístup do súdnej siene. Niekdajší finančný poradca pápeža Františka tvrdí, že je nevinný.

Kardinál je najvyššie postaveným vatikánskym predstaviteľom, ktorého kedy obvinili v rámci dlhoročného škandálu sexuálneho zneužívania v katolíckej cirkvi. Pápež František sa ku kauze zatiaľ nechce vyjadrovať. Počká až na rozhodnutie austrálskeho súdu. Takisto nenaliehal, aby obvinený odstúpil z funkcie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies